Detalii despre curs:

Tipul cursului: perfecționare
Cod COR: 332203
Durata cursului: 100 ore
Condiții de înscriere: învățământ liceal

Descrierea/Beneficiile cursului:

Agentul de vânzări este ocupaţia care asigură distribuţia fizică a produselor şi serviciilor unei companii. În cadrul acestei responsabilităţi, agentul de vânzări prospectează piaţa de profil identificând principalele oportunităţi de vânzare, negociază condiţiile de vânzare cu beneficiarii, crează condiţiile de vânzare şi prezintă obiectul vânzării, monitorizează clienţii şi satisfacţia acestora.
Pentru a fi un bun “vânzător” trebuie să deţineți câteva atribuții importante precum înalte capacităţi de negociere, de înţelegere verbală, de exprimare orală, comportament analitic, cu puternice capacităţi de sinteză.
Principalul beneficiu al unei cariere în vânzări este faptul că nu există un plafon superior al veniturilor; cu cât sunt încheiate mai multe tranzacţii, cu atât se obţin venituri mai mari.
În plus, veți putea participa activ la planificarea şi implementarea strategiei de vânzări, veți fi în măsură să preluați legătura cu toţi clienţii companiei, din prima până în ultima fază. Începând de la oferta de preţ până la finalizarea comenzii, veți fi responsabili de prezentarea produselor oferite de companie, stabilirea întâlnirilor, prezentarea serviciilor şi mostrelor.

Competențe profesionale

Competențele pe care le veți dobândi și dezvolta sunt:

– Comunicare interactivă;
– Munca în echipă;
– Dezvoltarea activităţii individuale zilnice;
– Promovarea imaginii de firmă;
– Asigurarea de servicii post vânzare;
– Derularea vânzării produselor specifice;
– Desfăşurarea activităţii de merchandising;
– Monitorizarea clienţilor;
– Negocierea condiţiilor de vânzare;
– Prospectarea pieţei.

Leave a comment