Un curs de Educator specializat persoanelor doritoare să lucreze cu copiii cu nevoi speciale

Centrul de Consultanță și Studii Europene vă propune cursul de Educator Specializat, venind în întâmpinarea persoanelor doritoare să lucreze cu copiii cu nevoi speciale, în sectorul Sănătate, Igienă, Asistență Socială.

Educatorul specializat, prin natura implicării sale, are privilegiul să ajungă persoana de referință pentru copiii aflați în grija sa.Activitatea educatorului specializat are un impact major în activitățile derulate împreună cu copiii, fie că este vorba de activități de educație, îngrijire, recuperare.

Educatorul specializat lucrează într-un domeniu delicat, copiii separați de părinții lor fiind fragili din punct de vedere emoțional. Desfășurându-și activitatea în centre de plasament, centre de zi, căsuțe de tip familial, centrele de zi pentru copilul cu handicap, centrele de recuperare/reabilitare, munca educatorului specializat cuprinde susţinerea dezvoltării limbajului copilului, crearea contextului cotidian de stabilitate emoţională a copilului, acordarea îngrijirilor necesare copilului, realizarea educaţiei specializate a copilului, susţinerea integrării copilului în viaţa socială, asigurarea menţinerii relaţiilor cu familia copilului.

Educatorul specializat va câștiga încrederea copiilor prin empatizare, înțelegere, comunicare, pentru a reduce complexele de inferioritate ale copiilor, pentru a le reda stima de sine și încrederea de sine, va fi ferm și consecvent pentru a impune respectul, pentru a-i ajuta pe copii să dezvolte disciplina și pentru a se integra mai ușor în mediul școlar,îi va ajuta pe copii să învețe prin joc, va colabora eficient în echipă cu colegii săi (educatori, psihologi, asistenți sociali), pentru dezvoltarea unor sentimente și atitudini pozitive de altruism, optimism și solidaritate. Spiritul inovator îi va ajuta pe educatorii specializați să însufle copiilor entuziasmul și dorința de a schimba lucrurile în bine.

Activitatea educatorului specializat este la baza reconcilierii copiilor cu societatea, a integrării lor ulterioare în mediul școlar, a recuperării lor, fizice și psihologice.

Detalii despre curs:
Tipul cursului: perfecționare
Cod COR: 531203
Durata cursului: 120 ore
Condiții de înscriere: învățământ minim obligatoriu

Pentru mai multe informații și înscrieri vă învităm să apelați la următoarele numere de telefon: 0770648043 și 0733470700, sau să vă înscreți on-line pe site-ul nostru.

2 Comments on Un curs de Educator specializat persoanelor doritoare să lucreze cu copiii cu nevoi speciale

Daniela Stefania Moraru said : Guest Report Subscribe Mar 25, 2018 at 10:01 PM

As dori sa urmez cursul de educator si as dori sa stiu: - atestatul obtinut este recunoscut de catre Ministerul Muncii si in tarile UE - daca si cind se va organiza urmatorul modul in Iasi. Multumesc mult pentru raspuns.

  • Iași
  • 0756747236
  • Iasi
calificare said : administrator Report Subscribe Mar 29, 2018 at 9:36 AM

Buna ziua , va multumim pentru interesul acordat cursurilor noastre.Avem deja o grupa inceputa de Educator specializat in Iasi. Diploma obtinuta este emisa de Ministerul Muncii si Educatiei Nationale si este recunoscuta atat in tara cat si in Uniunea Europeana. Pentru detalii si informatii legate de acest curs in Iasi , va rugam sa o contactati pe colega noastra Luiza Crihana 0770648043 . O zi buna, echipa CCSE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Centrul de Consultanță și Studii Europene

Stiri și noutăți de ultimă oră:

Pentru orice sesizare sau observatie privind activitatile noastre specifice, va rugam sa ne contactati
la adresa sesizari (@) cursuriccse.ro

Unde ne puteți găsi

Sediul central:
Str. Energiei nr.24A, Galați – România

Filiala București:
B-dul Naţiunile Unite, nr 1, Bl. 108A, Sc. 1, Et. 6, Ap. C6, sector 5

Telefoane

0236419608, 0236498454, 0745080650, 0733470700, (FAX) 0236419608

Program

Luni – Vineri – orele 08-20;
Sambata – orele 08-14;
Duminica – inchis.

Copyright 2017 CCSE ©  Toate drepturile rezervate